Milivoja Solar/ predavanje “O umjetnosti” na radionici razvoja umjetničkih projekata

Radionica razvoja umjetničkih projekata koja će se održati od 17. do 22. rujna na 5. Ganz novom festivalu savršen je povod za razgovor o umjetnosti i što ona jest.

Akademik i profesor Milivoj Solar stoga će, drugog dana radionice 18. rujna u 17h u dvorani SEK Teatra &TD, održati uvodno predavanje naslova O umjetnosti danas. Što će nam iz svoga dugogodišnjeg iskustva bavljenja umjetnosti, konkretno kao dugogodišnji profesor komparativne književnosti, reći profesor Solar, čekamo s nestrpljenjem! Govorit će se o mijenjanju paradigme umjetnosti kroz povijest i njenom značenju prije i danas. Ulaz je besplatan.

Milivoj Solar (1936.), hrvatski je teoretičar književnosti i akademik i doktor znanosti. Dugogodišnji je profesor na Filozofskom fakultetu, Odsjeku za komparativnu književnost, u statusu profesora emeritusa na Katedri za metodologiju i proučavanje književnosti. Njegova Teorija književnosti (1976.) objavljena je u preko 20. izdanja. Neka od njegovih najznačajnih djela jesu Književna kritika i filozofija književnosti (1976.), Roman i mit (1988.), Laka i teška književnost (1995.), Retorika postmoderne (2005.)…

Milivoj Solar