DAVID ESPINOSA (ES): MY GREAT WORK (AN AMBITIOUS PROJECT)

19. i 20.9. ● 19:00h i 21:30h ● 50 min ● Polukružna &TD Uz neograničen budžet, najveće kazalište na svijetu, tristo glumaca na pozornici, vojni orkestar, rock bend, životinje, automobile i helikopter, My Great Work visokobudžetna je produkcija u kojoj se nije razmišljalo o trošku i gdje su se ostvarivale sve ideje koje su Davidu pale na pamet, bez obzira na cijenu, uz neograničena sredstva i umjetnički tim na raspolaganju. Razmišljajući kao da  postavlja  predstavu u stvarnoj veličini, a zapravo je postavljajući u omjeru 1:87, David  uspijeva stvoriti minijaturni teatar epskih razmjera. Testirajući granice kazališta te produbljujući interes prošlih projekata prema ideji izvođenja, My Great Work projekt je koji preispituje produkciju visokobudžetnih umjetničkih ostvarenja, kolosalnih predstava izgrađenih na obmanama i smicalicama upitne umjetničke vrijednosti.

www.davidespinosa.org

http://www.accioncultural.es

MI GRAN OBRA /MY GREAT WORK 2

MI GRAN OBRA / MY GREAT WORK

INTERVJU

KAKO BI OPISAO MY GREAT WORK NASUMIČNOM PROLAZNIKU? 

My Great Work projekt je koji bih napravio kada bih na raspolaganju imao neograničeni budžet, najveće kazalište na svijetu, tristo glumaca na pozornici, vojni orkestar, rock sastav, životinje, automobile i helikopter.

ZAŠTO SI ODABRAO OVAJ MEDIJ KAKO BI GOVORIO O ŽIVOTU/STVARNOSTI?

Zašto ne? Zaista ne znam zašto sam odabrao kazalište… Nizom slučajnosti, odlučio sam upisati studij kazališta kada sam imao 17 godina i doista nisam bio svjestan implikacija… Zapravo bih volio da sam postao slavni glumac kao što je Michael J. Fox i da sam snimio  Povratak u budućnost 4… Ne bih se bio posvetio eksperimentalnome pristupu kazalištu da sam znao za patnju, nestabilnost i prekarijat koji su njegov neizostavni dio, a meni su odbojni!

ZAŠTO BI NAS, KAO PUBLIKU, ZANIMALO ONO ŠTO RADIŠ?

Neka vas ne bude briga! Ne volim umjetnike koji sebe shvaćaju preozbiljno, koji misle da je njihovo djelo transcedentalno i da im svijet treba zahvaljivati… Čovjek radi što može, i ako to nekomu nešto znači, odlično. Mislim da je važno da barem tebi nešto znači, pritom se osjećaš dobro, zabavlja te na neko vrijeme i, ako je moguće, pomaže ti pri plaćanju stanarine…

KAD BI IMAO NA RASPOLAGANJU BILO KOJA SREDSTVA (LJUDE, NOVAC, MOGUĆNOSTI… ) – KAKAV PROJEKT BI NAPRAVIO?

Projekt pod nazivom My Great Work (ambiciozni projekt)

KOJE TE TRI STVARI UVIJEK RAZVESELE?

Tri stvari? Pričat ćemo uz pivo… Mogu ti reći da je jedna od stvari u kojoj najviše uživam proces stvaranja, to vrijeme razmišljanja, sumnje, briljantnih ideja i entuzijazma, to mi je najbolji dio ovoga posla. Kao neka mozgalica ili hijeroglifi koje postepeno pokušavaš odgonetnuti i jednoga dana“eureka!“ Riješena je. Ovaj osjećaj najsličiniji je seksu, dobroj paelli i savršenome udarcu u tenisu… Aaa, na kraju sam ti otkrio svoje tajne ;(.

BIOGRAFIJA

David Espinosa (1976.) završio je preddiplomski studij glume na ESAD-u u Valenciji. Od 1994. g. pohađa studije suvremenog plesa, improvizacije, CI i Capoeire u Valenciji, Bruxellesu i Barceloni.

MI GRAN OBRA/MY GREAT WORK

MI GRAN OBRA/MY GREAT WORK

TKO JE TKO

Ideja i režija: David Espinosa

Izvedba: David Espinosa /Cia. Hekinah Degul

Suradnja: Africa Navarro

Zvuk i glazba: Santos Martinez / David Espinosa

Scenografija: David Espinosa / Air Models and Architecture Projects

Produkcija: El Local E.C. / C.A.E.T., u suradnji s Odjelom kulture Generaliteta Katalonije i I.N.A.E.M – Ministarstvo kulture

Distribucija: M.O.M. – El Vivero (subvencija projekta: program Artist in Residence, Bilbaoeszena) Događanje u Zagrebu ostvareno uz pomoć stipendije za mobilnost pod nazivom Programme for the Internationalisation of Spanish Culture (PICE) koju daje državna organizacija Acción Cultural Espanola (AC/E).

ACE-graficaLogoVertical