Ne propustite predavanje akademika Milivoja Solara!

Odgojio je generacije i generacije komparatista, a na ‪Ganz novom festivalu raspričat će se o umjetnosti. Ako dosad niste imali prilike poslušati Solarevo predavanje, mi smo pogodili i mjesto i vrijeme!

Uvodno predavanje naslova O umjetnosti danas možete poslušati, u petak, 18. rujna u 17h u dvorani SEK Teatra &TD. Što će nam iz svoga dugogodišnjeg iskustva bavljenja umjetnosti, konkretno kao dugogodišnji profesor komparativne književnosti, reći profesor Solar, čekamo s nestrpljenjem! Govorit će se o mijenjanju paradigme umjetnosti kroz povijest i njenom značenju prije i danas. Ulaz je besplatan.

Milivoj Solar (1936.), hrvatski je teoretičar književnosti i akademik i doktor znanosti. Dugogodišnji je profesor na Filozofskom fakultetu, Odsjeku za komparativnu književnost, u statusu profesora emeritusa na Katedri za metodologiju i proučavanje književnosti. Njegova Teorija književnosti (1976.) objavljena je u preko 20. izdanja. Neka od njegovih najznačajnih djela jesu Književna kritika i filozofija književnosti (1976.), Roman i mit (1988.), Laka i teška književnost (1995.), Retorika postmoderne (2005.)…