NATAŠA RAJKOVIĆ (HR): RAZVOJ UMJETNIČKIH PROJEKATA

17.- 22.9. ● 17-20h ● Teatar &TD

* Pojedini razgovori otvoreni su za javnost (18.9. 17-20h – gosti: Milivoj Solar i Damir Bartol Indoš te 20.9. 17-20h Nataša Rajković & Goran Sergej Pristaš)

Ono o čemu je riječ, a čemu prethodi razmišljanje zašto je riječ o tome, zašto baš to? To rješavate sami sa sobom i ako to uspješno razriješite na dobrom ste putu da predstavu odvedete točno tamo gdje trebate. N. Rajković (Kazalište br. 53./54.)

Čini se da nam se za rad koji se prema zaokruženju kreće nenasilno, uzimajući u obzir sve zadatosti, potrebno vratiti motivaciji, strukturi, kompoziciji i dramaturgiji – osnovnim pojmovima koje brkamo, a bez kojih ne možemo. Tijekom šestodnevne radionice koju će voditi kazališna redateljica Nataša Rajković, imat ćete se priliku u formi razgovora, prezentacija ili individualnih konzultacija, susresti s Milivojem Solarom, Damirom Bartolom Indošem, Goranom Sergejem Pristašem i pojedinim ganzovim umjetnicima. U fokusu radionice bit će i specifične potrebe vašega projekta, pa ćete tijekom trajanja radionice svoje ideje moći razvijati na individualnim konzultacijama i/ili praktično isprobavati u prostorima SC-a.

Trebamo:

  1. kratki opis problema kojim se želite baviti

* Ovisit će o fazi rada u kojoj ste (na početku, možda imate problem s idejom ili razradom koncepta; u sredini, tražite rješenje kako određeni materijal postaviti na scenu; pri kraju, možda imate tehnički problem ili se mučite kako sve zaokružiti…). Uključite, također, što očekujete od radionice (možda vam je dovoljno s nekim razgovarati o konceptu, ili tražite reference i postavljanje projekta u njegov specifični kontekst, ili želite prezentirati work-in-progress i tražite feedback, i sl.).  Ako već imate ideju tko bi vam od navedenih voditelja i govornika ili ostalih umjetnika koji su za vrijeme radionice na Ganzu (D. Espinosa, I. Muller, M. Jerez, M. Kline) oko toga mogao pomoći, molimo napomenite.

  1. opišite u jednoj ili dvije rečenice glavni fokus vašega umjetničkog rada
  2. kontakt i kratka biografija

* Možete nam poslati i dodatne materijale (tekst na kojem radite, snimke probi, video snimke ili fotografije prošlih radova i sl.) koji će nam pomoći da se bolje upoznamo s vašim radom i potrebama.

Navedeno pošaljite na edukultura.sc@gmail.com do 14. rujna 2015. do ponoći.

Nudimo:

– 17.9. 17-20 sati Orijentacijski sastanak i prezentacija problema polaznika radionice

– 18.9. 17-20 sati Razgovor – prof. Milivoj Solar & Damir Bartol Indoš

– 20.9. 17-20 sati Razgovor – Nataša Rajković & Goran Sergej Pristaš

22.9. 17-20 sati  Zaključni razgovor (mogućnost prezentacija, feedbacka…)

** Svatko od sudionika moći će se tijekom radionice dogovoriti za individualne konzultacije s nekim od predavača, voditeljicom radionice ili gore navedenim ganzovim umjetnicima. A oni od vas koji žele ili su već započeli s probama mogu računati na prostore SC-a za probe i praktično isprobavanje ideja tijekom radionice (17.-22.9.2015.).

Nataša Rajković, radionica, Ganz 2012.

Nataša Rajković, radionica, Ganz 2012.

BIOGRAFIJA

Nataša Rajković (HR), kazališna autorica i redateljica, od 2004. umjetnička ravnateljica Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Zajedno s redateljem Bobom Jelčićem radi u kazalištu od 1993. Njihove su kazališne predstave gostovale diljem Europe te osvojile brojne nagrade.